15 Mart 2014 Cumartesi

Doç. Dr. Mehmet ÖZDEMİR (DP) “Kırım, Kaybedilmiş Türk Vatanıdır…”


Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Özdemir, Kırım olayları ile ilgili bir açıklama yaptı:
“Kırım, Kaybedilmiş Türk Vatanıdır…”
Demokrat Parti (DP)Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Özdemir, Kırım olayları ile ilgili yaptığı açıklamada, “ Kırım, kaybedilmiş Türk Vatanıdır…” dedi.
Demokrat Parti (DP)Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Özdemir, Kırım olayları ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan gerginliğin ardından, tekrar Rus işgaline uğrayan Kırım bölgesinde, her geçen gün durum biraz daha vahimleşmektedir. Ruslar adeta Kırım’da 70 yıl önce yaşatmış oldukları trajediyi tekrarlamaktadırlar. Stalin liderliğindeki Sovyetler, 1944 yılında işgalci Nazilerle işbirliği yaptıkları gerekçesiyle 250 binden fazla Kırım Türkünü çok zalimane bir şekilde Sibirya ve Orta Asya’ya sürmüşlerdi.
Kırım binlerce senelik kadim bir Türk yurdudur.
MS 430 yılında Atila’nın amcası Aybars’tan başlayarak Hunlar, Avarlar ve diğer Türk kavimleri egemenlik kurdular. Yedinci sırada Türk Hazarlar sonra da Peçenekler Kırım’a yerleştiler. MS 1000 yılında Kamanlar ve Kıpçaklar geldiler. Cengiz Han’ın oğlu Cuci Altınordu Devleti’nin bir vilayeti olarak Kırım’ı ele geçirdi. Cengiz Han sülalesinden Hacı Giray 1430’da Kırım Hanlığını kurdu. Kırım Hanlığı’na Katerina tarafından çeşitli hilelerle 1783 yılında son verildi. Rus soylularına verilmek üzere, en iyi topraklarına el konuldu. Yüzyılı aşkın bir süre çok sayıda Kırım Türkü ağır koşullar altında kırıldı. Pek çoğu da Türkiye’ye göç etmek zorunda kaldı.
Kırım Türkü bugün yine bir felaketle karı karşıyadır. Günümüzde 250 bin Tatar Türkünün yaşadığı özerk Kırım Cumhuriyeti Rusya tarafından işgal edilmektedir.
Ukrayna ile birlikte Kırım, Rusya için vazgeçilmez öneme sahiptir. Stratejik olarak Kırım, Rusların Karadeniz’e, dolayısıyla Akdeniz’e ve sıcak denizlere açılan kapısıdır. Buradaki Sivastopol Limanı’nda Rusya’nın Karadeniz donanması bulunmaktadır.
“Kırımda kan dökülmesi an meselesidir.”
Kırımdaki Türk varlığı için yapmamız gerekenleri cesaretle yerine getirmeliyiz. Daha önceki hükümetler zamanında “Kültürel azınlığın himayesi” bağlamında kazanılmış haklarımız vardır.
Maalesef bu iktidar için Türklerin fazla bir önemi yoktur. Türk yurtları bazen yalnızca İslamiyet açısından akıllarına gelmektedir. Bir mesela Kırgızistan’ın değeri ancak Somali kadardır. Gazze Müslümanları için kıyameti koparanların, Sincan Türk Müslümanları için parmaklarını oynatmak akıllarına gelmemektedir. Kerkük adeta kaderine terk edilmiştir.
Kırım’daki Türk varlığı için yapmamız gerekenleri cesaretle yerine getirmeliyiz.
Türkiye için Filistin değil, kırım ve bütün Türk yurtları önemlidir. Türkiye Kırım’ın güvencesini ve soydaşlarımızın çıkarını bütün gücüyle savunmalıdır. Bu hem insan olarak ahlaki ve hem de stratejik ve tarihi bir gerekliliktir.
Türkiye Demokrat Parti gibi, geçmişiyle “Türk varlığını bilen, tanıyan; Türk kültürü ile yoğrulmuş kadroları iktidar yapmalıdır. O zaman Türkiye de Dünya Türklüğü de huzur bulacaktır.” (Ankara, DP Basın Merkezi-13 Mart 2014, Perşembe)
                                                                                                                                        Kaynak ( DP )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder